Ukategorisert

Sportsbutikk

Sportsbutikk

Hei og velkommen til Sportsbutikk1, uttalt sportsbutikken.

Her vil det forhåpentligvis skje en masse positive ting. Vi har som mål og ambisjon å skape en sportsbutikk på nett. Det finnes mange norske sportsbutikker på nett.

Konkurranse kan være bra for deg som kjøper, dette fordi alle de andre sportsbutikkene må senke prisene sine for å konkurrere om å få deg som kunde. Samtidig vil de påpeke at lønn til de som jobber med varene (for eksempel de som syr klærne eller skoene) vil bli påvirket av lavere utsalgspriser. Så for mye konkurranse er ikke bra det heller, vil de si.

Dette vet jeg ikke så mye om dersom jeg ikke har hatt noe kontakt med fabrikker der varene blir produsert. Det jeg har en formaning om, er at når du som sluttbruker i Norge betaler flere tusen kroner for en jakke, så er det noen i midten som løper av gårde med forferdelig mye penger. Det blir ikke bedre av at mange av disse sportsbutikkene er på Oslo børs og har investorer som sitter med aksjer. Disse investorene eller aksjeholderne er derfor interessert i en ¨god bunnlinje.¨Da kan jeg nesten love deg at det ikke er han eller hun damen med sytråden som får igjen på utbytte festen, aksjekursen, kvartals bonusene… etc etc. Med mindre noe har endret seg som jeg ikke vet om.

Du tenker kanskje: men hvorfor skal jeg bry meg om dette? Jo fordi, det er det flere grunner til. For det første blir du lurt og ført bak lyset. Mer aktuelt er vel at du allerede vet disse tingene. Så tenker du kanskje: hva kan man gjøre annerledes? Jo det skal jeg si deg. Vi går inn i framtid med mye mer kunnskap, åpenhet, gjennomsiktighet, transparens, etikk, rettferdighet osv osv. Disse champagne folkene på takterrasser vil etterhvert måtte svare på hvordan i huleste de har klart å karre til seg så mye rikdom. Svaret er jo som altid åpenbart; gjennom andres arbeid. Dette har det blitt skrevet uendelig mye om fra før så ingen grunn til å gå i mer dybde på det. Sånn har det vært, sånn er det, men kanskje vil det ikke fortsette å være sånn. Ellers fortsetter det og så blir det mer av det samme. Kanskje ikke så dumt det heller. Vi har det jo trods alt veldig bra allikevel. Hvem vet, kanskje sportsbutikk1 blir den største sportsbutikken på Oslo børs. Norge er et spesielt marked og det er vanskelig å konkurrere her. Man må tenke nytt og banebrytende men samtidig fokusere på et par ærkenorske prinsipper: det skal fungere, det skal være enkelt og forståelig, og det må være god kvalitet. Bommer man på noen av disse så får man sinte og meningsmektige trøndere på samvittigheten med engang.

Sportsbutikk1.no vil derfor bli annerledes. Jeg vet ikke hvordan det skal bli til helt enda men det blir ikke business as usual.

Følg med på utviklingen 🙂

Mvh Are Terjesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *